Από τις Crepole που είναι φτιαγμένες με ζύμη από πολέντα, έχουμε κατοχυρώσει τους Crepolini που παρασκευάζονται κόβοντας τις Crepole σε λωρίδες περίπου 2 εκ. και τις βάζουμε να αποξηρανθούν στον φούρνο στους 280 βαθμούς, καλυμμένες με χοντρό αλάτι. Βγαίνουν μια μορφή μπισκότου που μπορείς να τσιμπολογάς οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, εξαιρετικά για απεριτίφ, για συνοδευτικά σε σαλάτες, κ.λπ.
Έτσι ονομάζεται λόγω του σχήματος που μοιάζει με φύλλο ελιάς, αυτή η ζυμαρική είναι χαρακτηριστική της Πούλια, αλλά είναι πολύ διαδεδομένη σε πολλές άλλες περιοχές της Ιταλίας.